Izdelava spletnih mest

Oblikovanje spletnih strani za strokovno publiko

  • Objavljeno: 15. 08. 2017

Vsaka ciljna publika ima svoje zahteve glede oblikovanja spletnih mest. Primeren dizajn spletnih strani za strokovnjake, raziskovalce in znanstvenike ima enostavno podobo z malo grafičnimi elementi in nekoliko grob videz. Za splošno javnost so takšne strani dolgočasne, strokovni javnosti pa privlačne, saj so osredotočene na podajanje informacij in znanja, ne pa na videz.

Položaj logotipa

  • Objavljeno: 08. 08. 2016

Logotip je zagotovo najpomembnejši del podobe vsakega podjetja. Je element, ki si ga stranke zapomnijo in je osnova za vsakršno promocijo podjetja. Na spletnih straneh ima logotip ali logo zelo pomembno vlogo in točno določeno mesto. To moramo upoštevati, ko oblikujemo podobo spletnega mesta.

Na vsaki spletni strani ima logotip dve glavni vlogi:

»Mobile first« proces postavljanja spletnih mest

  • Objavljeno: 13. 06. 2016

Pri načrtovanju, oblikovanju in postavljanju sodobnih spletnih strani se je uveljavila doktrina »mobile first.« Gre za način izdelave spletnih mest, kjer se v prvi fazi zasnuje spletna stran za prikaz na mobilnih telefonih (majhni zasloni) iz te zasnove pa se nato izdela stran za tablice in namizne računalnike. Takšen način zagotavlja, da so spletne strani prilagojene vsem tipom zaslonov in so vsebine vedno optimalno prikazane.

»One page« ali »one pager« spletne strani

  • Objavljeno: 07. 06. 2016

Sodobni trendi uporabe mobilnih telefonov in tablic so spremenili navade uporabnikov spletnih strani. Če so še ne tako nazaj prevladovali uporabniki, ki so spletne strani obiskovali z namiznimi in prenosnimi računalniki in za premikanje po strani uporabljali miško ali sledilno ploščico, pa danes vedno večji del uporabnikov uporablja mobilne telefone in tablice. Posledično se spreminjajo načini premikanja po spletni strani.

Postopek izdelave spletnega mesta

  • Objavljeno: 30. 05. 2016

Izdelava spletnega mesta zahteva določen čas in mora potekati po določenih korakih, če želimo izdelati uspešno spletno mesto. Posamezne korake moramo izvesti ne glede na velikost spletnega mesta, torej ali gre za majhno predstavitveno spletno stran ali pa za velik informacijski portal, je pa mogoče pri manjših spletnih mestih določene korake združevati.