Oglaševanje

Oglaševanje na spletnih portalih je učinkovito, učinek pa je mogoče večinoma dokaj enostavno meriti preko števila klikov, prikazov in ogledov. Imamo dva večja portala, na katerih je mogoče zakupiti oglaševanje. Njihova glavna prednost je, da sta tematska portala in je preko njih mogoče doseči izbrano publiko.

Gozd in gozdarstvo – www.gozd-les.com

Portal Gozd in gozdarstvo je po vsebinske obsegu in obiskanosti zagotovo največji slovenski portal za lastnike gozdov in vse, ki jih zanimajo gozdovi in les. V letu 2021 je portal v povprečju mesečno zabeležil 23.500 obiskov, obiskanost pa se giblje med 13.000 in 30.000 obiski mesečno. To ga verjetno uvršča v sam vrh obiskanosti slovenskih gozdarskih portalov.

Oglaševanje na portalu je primerno za vse, ki želijo doseči populacijo, ki ima zanimanje za gozdove, delo v gozdu in upravljanje gozdov. Z oglaševanjem se doseže lastnike gozdov, posameznike, ki opravljajo gozdna dela, obiskovalce gozdov in druge.

Vrt in narava – www.vrtnarava.si

Portal Vrt in narava je namenjen vsem, ki imajo svoj vrt in iščejo informacije, kako urediti vrt, gojiti okrasne rastline, sadna drevesa in zelenjavo. Portal vsebuje bogato bazo vrtnih rastlin z osnovnimi informacijami o lastnostih in zahtevah posameznih rastlin. V obdobju od začetka marca 2021 do konca oktobra 2021 je portal v povprečju zabeležil 26.500 obiskov mesečno.

Portal ima zelo široko publiko, ki ima rada naravo, ljubiteljsko vrtnarjenje in pridelavo sadja ter zelenjave in vrtno umetnost. Oglaševanje je primerno za vse, ki prodajajo izdelke in storitve, povezane z vrtovi: vrtne rastline, zaščitna oblačila, orodje in vrtno opremo, vrtno pohištvo, gnojila, škropiva, urejanje vrtov, oskrbo vrtov itd. Zaradi široke populacije bodo odličen učinek dosegli tudi oglaševalci, ki ciljajo na bolj splošno populacijo.